A jelenlegi piaci helyzetre való tekintettel kérjük, hogy árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!

Kerti szivattyú

A szivattyúválasztással kapcsolatban már sok mindent érintettünk az „Eladó szivattyú” menüpontban, de a kerti szivattyú, kútszivattyú esetében még jó néhány kérdés felmerül:

Hol helyezkedik el a nyugalmi, ill. üzemi vízszint?

Milyen átmérőjű a kút?

Gázos a víz?

Homokol a kút?

öntözőrendszer

Milyen célra használják a szivattyút?

Ha locsolás az igény, akkor a kút paramétereitől függően száraz beépítésű vagy mélykútszivattyút lehet alkalmazni. FONTOS, hogy mindig a kút paramétereinek megfelelően történjen az öntözőrendszer megtervezése. Gyenge vízadó képességű kutak esetén ciszternás rendszert kell kialakítani. A kútból egy kisebb vízszállítású szivattyú tölti a ciszternát, ahonnan egy kellő teljesítményű szivattyú megoldja az öntözőrendszer megtáplálását vagy a házi vízellátást.

Automata öntözőrendszer vagy házi vízellátás esetén a felszívási biztonság miatt önfelszívó szivattyúkat ajánlunk. Ha az igénynek megfelelő paraméterekkel rendelkező szivattyút sikerült kiválasztani, akkor a nyomócsonkra fel kell szerelni egy nyomásérzékelő-vezérlést (áramláskapcsolót). Ez a berendezés vezérli a szivattyút vízelvételtől függően, sőt szárazon futás elleni védelemmel is el van látva.

Mélykútszivattyú alkalmazásával is kiépíthető öntözőrendszer vagy házi vízellátás. A szivattyú vezérlése megoldható nyomásérzékelő-vezérléssel (áramláskapcsolóval) vagy gumimembrános hydrofor tartállyal és nyomáskapcsolóval. A háztartási használatban előforduló kis mennyiségű vízelvételeket, vagy a kis térfogatárammal történő használatot a membrános belsejű hydrofor tartály fedezi, kímélve a szivattyút a gyakori bekapcsolásoktól.

A kúthoz érdemes elhelyezni egy gépészeti aknát, amelyben kényelmesen kiépíthető a gépészet, motorvédelem és vezérlés.

Szennyezett vizek átemelésére, tartályok, zsompok, vízgyűjtők kiürítésére, csobogókhoz műanyagházas merülő szivattyúkat, ill. nagyobb teljesítményigény esetén fémházas szennyezett- vagy szennyvízszivattyúkat ajánlunk.

Cipőt a cipőboltból, szivattyút a szivattyústól!

Takarítson meg időt és pénzt magának és kérdezze a szakembert!

Tanácsadás díj és kötelezettségek nélkül itt!

Ősszel is törődjünk kertünkkel!

Bár a nyári időszakban különösen fontos kertünk locsolása, ne feledjük: kertünkben ott vannak a növények ősszel is, melyeket öntöznünk és gondoznunk kell!

Az őszi idő elég kiszámíthatatlan. Előfordul, hogy napokig esik az eső, majd hirtelen kisüt a nap, felmelegszik a levegő és hetekig nem esik egy szem csapadék sem. Emiatt, a kiszámíthatatlan időjárás miatt, fontos odafigyelnünk kertünk egészségére és ápolására ősszel is.

A gondozásban és a locsolásban rendkívül nagy szerepe van szivattyúk használatának, mert ha nem működik rendesen, vizünk sem lesz. Érdemes olyan szivattyú mellett döntenünk, amely minőségében megfelelő, ám sokan nem vagyunk ezermesterek, nem tudjuk, hogy melyik a megfelelő darab, sem azt, hogy hogyan tudunk megjavítani egy elromlott szivattyút.

Mi segítünk a tökéletes szivattyú kiválasztásában, legyen az mélykút, membrán, vagy bármilyen másmilyen típusú szivattyú. Tekintsék meg kínálatunkat, és forduljanak hozzánk bizalommal, mi garantáljuk a tökéletes minőséget!

Hasznos információk a kerti szivattyúkról

A szivattyúk, működésüket tekintve két kategóriába sorolhatóak, a merülő és felszíni, más néven kertiszivattyúkba. Ez utóbbi felépítése nem teszi lehetővé a vízben állást, a vizet felszívják, majd magas nyomással kinyomják. A felszíni szivattyúk szállítómagasságát a szívómélység és a nyomómagasság együttese adja.

A kertiszivattyú teljesítménye jelentősen függ a cső méreteitől, melyen keresztül szívja, és amelyből kinyomja a vizet. Tehát minél kisebb a cső átmérője, annál nagyobb a csőellenállás. A megfelelő kertiszivattyú kiválasztásánál számos szempontot figyelembe kell venni, így azt is, hogy milyen mélyről képes felszívni a vizet, milyen mértékű nyomással képes kinyomni a vizet, illetve, hogy terhelés nélkül mekkora a szállított víz mennyisége.

A szivattyúkat megkülönböztetjük alkalmazási terület szerint is. Míg öntözéshez az automata szivattyúk a célszerűbb választások, addig családi házakat ideálisabb házi vízellátóval felszerelni.
Minőségi kerti szivattyú kínálatért forduljon hozzánk bizalommal!

Ne feledjék, a kerti szivattyút téliesíteni kell!

Ebben a téli hidegben már nincs olyan munkálat, amihez szivattyú kellene, így el kell, hogy tegyük – ám előtte feltétlenül gondoskodnunk kell pár dologról.

Ha nem használjuk már fúrt kerti kutunkat, berendezéseinket, csapjainkat, zárjuk el őket, hiszen ellenkező esetben megfagyhat belsejükben a víz, és bár ugyan a KPE vízvezetékcsövek elméletileg nem törhetnek el, az éveken át ismétlődő fagyás és olvadás ronthat a minőségükön.

  • Első lépésként szereljük le a locsolótömlőt. Figyeljünk, hogy a csövet nehogy megtekerjük, megtörjük.
  • Az elzáró csapot zárjuk el, a kerti csapot pedig nyissuk ki. Téli időszakban így kell hagyni.
  • Fúrt kutak esetében a vezérléstechnikai elemeket, például az áramláskapcsolót, érdemes üzemen kívülre helyezni.
  • Fontos, hogy mindent teljes körűen víztelenítsünk és áramtalanítsunk.

Szivattyúk téliesítésében és egyéb szivattyúkkal kapcsolatos kérdésekben forduljanak hozzánk bizalommal. Bármilyen kérdésben szívesen adunk Önöknek tanácsot!

A kerti szivattyú tavaszi újraindítása

A fagyok elmúltával szükségessé válik a kerti öntözőrendszer és a szivattyúk újraindítása.

Első lépésként járjuk körbe a kertet, és ha valamelyik szórófej lesüllyedt, húzzuk vissza a talaj szintjére. A megfelelő hatásfok érdekében érdemes tisztítani is a szórófejeket. Ha a rendszerünk búvárszivattyúval működik, akkor ellenőrizni kell az egy vagy három fázis meglétét, a biztosítékokat és a kapcsolókat. Először a főcsapot, majd a legtávolabbi állomást nyissuk ki, és figyeljünk, hogy helyesen működik-e. Felszívó rendszerű szivattyúnál ne feledkezzünk meg a szivattyú vízzel való feltöltéséről!

Ha nyomásfokozó szivattyúval működik a rendszer, akkor még a szivattyú bekapcsolása előtt nyissuk ki a főcsapot, majd a többi zónát is és csak a levegő távozása után indítsuk el a szivattyút is!

Bármilyen fajta szivattyúval működik a rendszerünk, kerüljük el a szárazon futást, mert ez tönkre teheti a szivattyút!

Ha kerti szivattyút szeretne vásárolni, vagy a szivattyú tavaszi újraindításával kapcsolatos kérdése van, forduljon bizalommal hozzánk!

A tavaszi kertgondozás egyik legfontosabb kelléke

A téli álomból ébredező kert különösen sok gondoskodást igényel, mind tápanyag tekintetében, mind pedig ápolás terén. Fontos, hogy kialakítsunk egy bizonyos ritmus, melyet növényeink felvehetnek és követhetnek, ezáltal fejlődésük is kiegyensúlyozottabb és ütemesebb lesz!

Minden kertész tudja, hogy a legfontosabb szegmense a kertészkedésnek az öntözés. Azonban nem mindegy, hogyan végezzük ezt a feladatot!

  • Rendszeresség – Az öntözés egyik legfontosabb ismérve a rendszeresség és az időzítés. Minden nap fontos azonos időpontra időzíteni, melyben nagy segítségre lehet egy kerti szivattyú beszerzése.
  • Mennyiség – A kerti szivattyú másik előnye, hogy pontosan szabályozható vele az adott vízmennyiség, így elkerülhető a túlöntözés, illetve a kiszáradás esélye egyaránt.

A kerti szivattyú alkalmazása mellett persze szükséges a megfelelő tápoldat bejuttatása és a rendszeres gondoskodás is az igazán gyönyörű kerthez. Minőségi és megbízható kerti szivattyúért forduljon hozzánk bizalommal!

Oldja meg okosan kertje vízellátását!

Egy kerti szivattyúval egyszerűbbé teheti mindennapjait, és otthona vízellátásához is kiváló szolgálatot tud tenni a megfelelő szivattyú. Viszont adott feladatkörökre más és más berendezéseket szükséges alkalmaznunk, melyek teljes mértékben meg tudnak felelni az elvárásoknak.

A szivattyúk között megkülönböztetünk mélykútszivattyúkat, önfelszívó szivattyúkat, illetve nyomásfokozó szivattyúkat:

  • Mélykútszivattyúk: Egyszerű szerkezetűek és képesek ellenállni akár nagyobb mennyiségű homoknak is. Leginkább kerti vízellátáshoz és ciszternák, medencék töltéséhez alkalmazzák őket.
  • Önfelszívó szivattyúk: Kerti locsolásnál, illetve házi vízellátásnál használható. Nyolc méter mélyről is képes megbízhatóan felszívni a vizet, ennek köszönhetően sok területen alkalmazható.
  • Nyomásfokozó szivattyúk: Zajszegény, normál szívású berendezések, melyek kiválóan alkalmasak kerti és házi vízellátásra, valamint nyomásfokozásra is használhatóak.

Bármilyen feladatra is keres szivattyút, nálunk biztosan megtalálja! Széles választékunkban biztosan megtalálja azt a típust, amire a leginkább szüksége van!