Hogyan használjuk fel az esővizet?

Blog

Esővízgyűjtő rendszerekkel jelentős mennyiségű vizet spórolhatunk meg, és ehhez különböző megoldásokat alkalmazhatunk. Az ideális, ha már akkor betervezzük a vízgyűjtő tartályokat, amikor elkezdjük a házat felépíteni a telekre, de természetesen utólag is kivitelezhető.

Az esővíz gyűjtésére nagyméretű polietilén tartályokat alkalmazunk, hogy hosszú távon biztosítsa a ház vízellátását. Ezeknek a tartályoknak a mérete változó lehet, attól függően, hogy mennyi a napi vízfogyasztás a háznál, hiszen az esővíz felhasználható WC öblítésre, mosásra, kertápolásra és takarítási célokra, például autómosásra.

A vizet gyűjthetjük a felszínen, vagyis ilyenkor felszíni tartályokban gyűlik össze a víz. Vagy gyűjthetjük sikkasztásos technikával, amikor a felszín alatt alagúton keresztül vezethetjük a vizet. Utóbbinak előnye, hogy egyáltalán nem látszik a felszínen semmi belőle. Az esővíz felhasználása előtt még szükségünk lesz egy szűrőre, amely biztosítja a tiszta és lágy vizet otthonunkba.

Amennyiben Ön is szeretne környezettudatosabb életet élni, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot esővízgyűjtést érintő kérdéseivel!