A jelenlegi piaci helyzetre való tekintettel kérjük, hogy árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!

Hogyan használjuk fel az esővizet?

Blog

Esővízgyűjtő rendszerekkel jelentős mennyiségű vizet spórolhatunk meg, és ehhez különböző megoldásokat alkalmazhatunk. Az ideális, ha már akkor betervezzük a vízgyűjtő tartályokat, amikor elkezdjük a házat felépíteni a telekre, de természetesen utólag is kivitelezhető.

Az esővíz gyűjtésére nagyméretű polietilén tartályokat alkalmazunk, hogy hosszú távon biztosítsa a ház vízellátását. Ezeknek a tartályoknak a mérete változó lehet, attól függően, hogy mennyi a napi vízfogyasztás a háznál, hiszen az esővíz felhasználható WC öblítésre, mosásra, kertápolásra és takarítási célokra, például autómosásra.

A vizet gyűjthetjük a felszínen, vagyis ilyenkor felszíni tartályokban gyűlik össze a víz. Vagy gyűjthetjük sikkasztásos technikával, amikor a felszín alatt alagúton keresztül vezethetjük a vizet. Utóbbinak előnye, hogy egyáltalán nem látszik a felszínen semmi belőle. Az esővíz felhasználása előtt még szükségünk lesz egy szűrőre, amely biztosítja a tiszta és lágy vizet otthonunkba.

Amennyiben Ön is szeretne környezettudatosabb életet élni, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot esővízgyűjtést érintő kérdéseivel!