A jelenlegi piaci helyzetre való tekintettel kérjük, hogy árainkról érdeklődjön elérhetőségeinken!

A szivattyú karbantartása a téli hónapokban

Blog

Fontos, hogy a szivattyúkat felkészítsük a hideg téli hónapokra, a fagyra. A téli karbantartáshoz nincs szükség szakemberre, ám fontos, hogy megfogadjon néhány tanácsot, hogy készüléke később is tökéletesen működőképes legyen.

A lényeg, hogy a csövekben ne legyen víz! A téli hidegben a szivattyú csöveiben megfagy a víz, és ez könnyen szétrepesztheti a szerkezetét. A berendezés elhelyezésére a legmegfelelőbb egy fagymentes terület, persze nem kell meleg legyen, de óvjuk a közvetlen hidegtől, ugyanis a szivattyúk alkatrészei rendkívül sérülékenyek.

A téli hónapok alatt semmiképp sem szabad a berendezést a kútban hagyni, ugyanis egy nagyobb fagy beálltakor a kút vize is képes befagyni. A megfagyott víz pedig a szivattyú részleges, vagy akár teljes meghibásodásához is vezethet, melynek javítása igen magas költségekkel járhat.

Készüljön Ön is a télre, keressen a szivattyúberendezések számára fagymentes, száraz helyet, hogy tavasszal gond nélkül használni tudja azokat! Ha vásárolna, bátran nézzen körül eladó szivattyúink kínálatában!